Festivalul Review – Electric Castle, Romania

Electric Castle Festival – România cel Mai bine Pastrat Secret
octombrie 13, 2017
muzică electronică
Muzică electronică demonstrează că nu este o mai mică gen
decembrie 5, 2017
Show all

„Ce ai de gând să scrie despre?”, a întrebat Alex. M-am gândit pentru o secundă și când i-am răspuns, el a privit surprins. „Nu știu, pentru că nu s-a întâmplat încă”, am zâmbit ca m-am topit în locul meu. Lucy și m-aș fi oprit autobuzul greșit în piesele sale și pachet pe noi înșine, nu atât de elegant, trăgând valiza noastre lovindu-se de săraci încrezători pasageri pe cale de a un cuplu de locuri goale în spate. Fierbinte fierbere autobuz, care părea să fi rulat direct din anii ‘ 70, a fost plin de supus retrag festival pe drumul spre una dintre cele mai mari festivaluri, Electric Castle. Și Alex? El a fost noul meu prieten roman din Romania este non-oficial-al doilea capital, Cluj-Napoca.

Acesta a fost adevărul. Mi-ar fi ghicit și a spus că am fost de gând pentru un interviu câteva trupe, sau că am fost acolo pentru a revizui anumite benzi, dar nu. Am fost acolo pentru a revizui experiență – și dacă-mi precedentă a festivalului experiențe sunt nimic să merg cu, știam în sinea mea că orice se poate întâmpla. Și în ciuda faptului că nu a făcut „propriu-zise” experiență festival, camping și toate, pentru cea mai bună parte a unui deceniu (unde a zburat timpul?), Eu nu pot vedea acest lucru fiind diferit.

Pentru cinci nopți, mă, Lucy și Joe s-au retras la un camping site-ul hotelului, înarmat cu o confirmare de rezervare pentru o foarte confortabil bell cort, complet cu arunce în aer paturi, lenjerie de pat, o masă și un sac de fasole. Și pentru cei cinci nopți am cam reușit să treacă peste faptul că am fost cu cortul chiar langa ceea ce a fost o aproape 24 de ore techno etapă (bass a fost zguduitor pământ). În ciuda furios mahmureala și non glorios saună astfel de temperaturi ferm în loc, toți ne-am simțit bucuros că nu trebuia să te întorci de la un hotel din Cluj, în fiecare noapte.

Am avut efectiv nu știu ce să se aștepte de la Electric Castle. Dar am sperat că nu va fi similar cu un festival care Lucy și m-am dus la doisprezece ani în urmă, în Belgia. Dour festival, ne-am gândit, a fost suficient pentru a ne pune off a merge la un festival în străinătate pentru viata, ca a fost cel mai groaznic eveniment rula cu ridicol de facilități rele.

Era atât de zilele noastre de naștere și de Crăciun a venit la o dată când am început să profiți. Buna dușuri și toalete, o (gratuit!) spălătorie, o stație de încărcare, dulapuri, un bar de cafea și… așteptați pentru ea… cel mai bun, un sistem complet funcțional de Lidl, complet cu produse de panificație și tot ce ai putea dori vreodată pentru timpul 5 zile de festival. Supermarket chiar a venit cu o zonă de GRĂTAR și dacă nu-i păsa de GRĂTAR lucrurile tale, tot ce trebuia să faci era să cumpere carne și le-ar găti pentru tine. Ceea ce a fost CHIAR mai bine, a fost că a fost ieftin.

Festivalul site-ul în sine a fost de o dimensiune similară cu Lovebox și a prezentat o gamă largă de etape, unele la vedere, altele ascunse în copaci și tufișuri, dispus să te duci și să le găsească. Principala etapă a avut mai multe ecrane atașate la acesta decât pot număra și unul dintre cel mai bun festival de sisteme de sunet am venit peste. Una dintre mele preferate zone, Silent Disco, a fost situat în copaci și nu era zi în care să nu se retragă pentru a-l pentru a juca music channel ruleta. Pentru a început totul off, festivalul, care a inclus muzică, tehnologie, instalații de artă și arte, a fost situat în motivele de frumos semi-abandonate, al 15-lea, Castelul Banffy.

În ceea ce privește muzica, oferind, n-aș spune că există ceva pentru toată lumea, dar fanii muzicii alternative, mai ales techno / dance iubitorii de muzică, erau considerate a fi având un câmp de zi. Dj Maceo Plex, Claptone și Dimensiunea frecat linia de sus de umeri cu trupe precum Sclavii, Contrafăcute, mai Tineri și Arhitecți. Și nu unul dintre headlinerii dezamăgit pe scena principală. Moderat e spectacol de lumini, coloanei vertebrale furnicături sunete electronice și efort rece siluete m-a atras atât de mult încât am prins doar ultima piesa de Sclavi, care din păcate a jucat, în același timp, în timp ce mai târziu, în noapte, Paul Van Dyke show de lumini m-a atras ca o molie la o flacără de cealaltă parte a site-ul festivalului. Alt-J, ei bine eu nu sunt de mult de un fan atât de setul lor cu siguranta nu a fost un punct culminant, dar am auzit de la o autoritate de fani care au jucat un belter. Și Franz Ferdinand… ei bine, poate ai citit deja despre asta în alt post.

Festivalul, care de-a lungul week-end vede 130.000 de pariori de a trece prin poarta, a simțit confortabil la fiecare pas din drum. A ajutat faptul că am părea să fie incredibil de norocos cu vremea – se pare că ultimii doi ani au fost o spălare completă, dar singura dată când am avut la nici un poncho că voluntarii cu nerăbdare înmânate gratuit, într-o dimineață, când am fost în interiorul, la un Alt-J conferință de presă. Da, am întrebat o întrebare, și nu, nu există planuri de a scrie o carte / face un film / pune într-o expoziție de artă ca un colectiv trupa.
Pentru cei care au vrut un pic de plus de lux, Mastercard VIP cort așezat în căutarea destul de pe partea dreaptă de scenă și și-a prezentat tabelul de relaxare, corespunzătoare cocktail-uri, o vedere uimitoare de la main stage și o piscină încălzită, care, desigur, ne-am trezit într-o noapte, în curs de dezvoltare de la 20 de minute mai târziu, cu foarte ud hainele.

O altă trupă care merită menționat este Slamboree. Am fost pe circuitul festivalului pentru o lungă perioadă de timp, așa că recunosc că nu am mai auzit de numele asta. Dar a devenit foarte evident care au fost în a doua zi, ca energia emanat din oasele lor pentru a crea o distracție iubitoare de atmosfera de petrecere, ca nimeni altul, atât pe și de pe scenă. Dacă nu le-ai văzut încă, vă îndemn să o facă imediat. De asemenea, ține ochii pentru un post în curând, în cazul în care vorbesc cu trupa lui inițiator, Mike Freear.

Am menționat prețurile? Acest festival este ieftin. Si cand spun ieftin, ma refer costă în jur de £2 pentru o bere, și în jur de 4 lire pentru o palmă până sărbătoare. Și dacă £4 este un pic mai scump, poti sa te duci mereu la Lidl și a obține un 20p produse de patiserie, sau un 60p felie de pizza. Știm cu toții lucrurile mele preferate în viață sunt muzica, mancare, dans, săli de noi legende și stau cu prietenii, așa că am fost fericit ca un porc în rahat. Multumesc, Electric Castle.