Electric Castle Festival – România cel Mai bine Pastrat Secret

Festivalul Review – Electric Castle, Romania
octombrie 14, 2017
Show all

Am avut nevoie de ceva timp pentru a recupera după un 4-zile / 5 nopti de festival. Privind înapoi la fotografii și clipuri video am luat-încep să mă simt flash-uri de lumini, muzică și voie bună și de această dată nevoia de a merge înapoi pentru mai multe. Dar nu pot – nu trebuie să așteptați pentru următorul an, Electric Castle.

Aceasta este post-CE sentiment – și a fost o experiență uimitoare! Ceea ce a început ca un mic, alternativă și un fel de hipsteri-ish 4 zile de partid de pe ruinele Castelului Banffy de la marginea orașului Cluj-Napoca, România, s-a transformat în cel mai mare medium-sized festival din Europa de Est. Electric Castle este acum un full-floare de muzica electronica, arta si spectacole eveniment care combină tehnologia, efecte vizuale și recreere natura pentru a crea un unic festival de vară experiență pentru participanții săi. Festivalul, de asemenea, o zonă de camping, un food court generos și o mulțime de lucruri pentru a păstra toată lumea ocupat.

Ediția din acest an a fost mai mare: aprox. 170.000 de persoane au participat la cele 4 zile de eveniment (inclusiv deschiderea în Ziua 0), încântat de peste 100 de artisti pe 8 etape. Au fost, de asemenea, mai multe zone prezentarea locale designeri de moda, diverse jucării tech, cum ar fi VR jocuri și simulatoare și chiar o mare roata Ferris!
Un lucru pe care toată lumea a fost foarte fericit despre vreme bună: toate edițiile anterioare au fost marcate de ploaie, dar asta nu a oprit retrag festival de distracție și de a face un festival de succes în creștere. Dar acum, cu soarele sus, oamenii ar putea bucura luxuriante domeniul Castelului Banffy la maxim, refrigerare pe bean bags sau hamace sau mergând prin bogate lumini instalații pe timp de noapte.
Scena principală a văzut spectacole de afis Moderat, Alt-J, Franz Ferdinand, Duke Dumont, Deadmau5, Trentemøller sau UNKLE în timp ce alte etape catering la anumite mulțimi și sunete: de la punk rock și alternative, progresive sau funky, muzica electronica, minimal, techno, reggae, dubstep, drum & bass și multe alte stiluri de greu de definit. Începând de la prânz până la dimineața devreme nu a fost întotdeauna muzica de joc, pe undeva, ai nevoie de suficientă energie pentru a continua.

Deci, lasă-mă să-ți spun cum mi-2017 Electric Castle a fost experienta – pe cât îmi amintesc și biți pot vorbi despre asta.

Ziua 1

Momentul în care am pășit în zona de festival, la ora 18:00, am putut vedea anticipare și de emoție pe fețele oamenilor. Ploaie sau soare, toată lumea a fost determinat să se distreze. Roaming mulțimea se deplasează rapid de la o zona la alta pentru a obține familiarizat cu festivalul înființat în timp ce veteranii au fost deja cu o băutură.

Când am văzut scena principala am fost imediat impresionat de configurat, oferind masiv ecrane cu LED-uri în stânga și dreapta de pe scena, oferindu-un fel de semi-cerc cu unghi larg de deschidere pentru toată lumea să vadă.

Golan

Primul spectacol vreau să vă spun despre Golan – o trupă românească produce propria muzică combinarea de sunete electronice cu instrumente clasice și o mare voce. Deși au fost în jur de 3 ani, sunt incredibil de talentați și subestimate IMHO – a verifica afară de performanțele lor live de la CE. Și-au făcut un fantastic încălzească locuri de muncă pentru Moderat, care se jucau în continuare.

Moderat

Capul de afis al Zilei de 1 @ CE a fost pur și simplu UIMITOARE: atât de multă energie, efecte vizuale mare de a face uz pe deplin de deschidere largă de ecrane cu LED-uri și toate classics de la Berlin pe baza de banda, cum ar fi Cuie Ruginite, Terapie sau Rea Britanie. A fost un spectacol de mare și am dansat non-stop timp de 1h30 așa au făcut și alții din jurul meu. Și sincer, cred că trupa (lor 1 dată în România) a fost impresionat de primirea călduroasă de care au beneficiat și de ce atât de mulți oameni știau redare a acestora.

În noapte

După o bine-meritată burger & bere să-mi încarc bateriile, m-am dus adânc în incinta festivalului, în căutarea pentru o noapte de petrecere etapă. După câteva runde, prima mea oprire a fost la Booha Mansion, care a fost în plină expansiune, cu muzica funky și voce de limba engleză pe baza de Nebun P Soundsystem. Apoi, Dansul Grădină – o etapă înființat în castelul lui curte interioară cu proiecții de video mapping pe ruinele din jur. Francesca Lombardo a fost o joacă un hipnotic progresivă vibe și împreună cu număr semnificativ de bauturi am avut – o a fost o atmosfera deosebita.

Ziua 2

După 6 ore de somn, un mic dejun rapid și cafea, am fost înapoi în festival în căutarea pentru distracție – dar, mai întâi, lumina zilei explorarea. În ruinele castelului unde erau tot felul de lumini instalații subliniind istoria castelului și lucrări de restaurare (finanțat de venituri din festival). Acolo a fost, de asemenea, acest lucru se răcească în cazul în care ați avut de a merge pe o scândură de lemn poartă ochelari VR, care a transformat-o în jos pe un zgârie-nori margine! A fost într-adevăr înfricoșător și te face să te întrebi ce VR va face în viitor.

În afara castelului, J&B, Teren etapă a fost în plină expansiune, cu un deep house, așa că am avut un rapid de 30 min sesiune de dans pentru a intra în modul party.

UNKLE

Când în sfârșit mi-am făcut drum spre scena principala, Unkle a fost obtinerea gata pentru a începe. James Lavelle a apărut cu a patra lui încarnare trupa cu doi vocalisti, chitara bass, clape și tobe și realizată în stil mare. Noile piese s-au jucat alături de clasice, cum ar fi Frica, Într-Un Stat sau Rai ( un tribut adus Gavin Clark) palpitant mulțimile cu vizuale fermecatoare si un mare spectacol live. La final, James Lavelle făcut un selfie cu oamenii de CE spun că România a fost întotdeauna un ‘f*cking mulțimea uimitoare la spectacolele lui!

Am fost la multe concerte atât în România cât și în alte țări, pot să spun sincer că mulțimile aici au fost întotdeauna iubit de artiști – atât timp cât acesta din urmă nu se confunda Bucurestiul cu Budapesta!

Paradis Garaj de Ministerul de Sunet

După hapsân niste clatite si o Cuba Libre pentru a umple nivelul meu de energie, următoarea mea oprire a fost Hangar Etapă – cea de-a doua cea mai mare scenă a festivalului, care ar putea potrivi o dimensiune medie de avion. Familiar vibratii de Ministerul de asteptare de Sunet a făcut pe toți să se simtă de parcă ar fi fost o petrecere pe plajă, dar într-un hangar! O altă rundă de 1h non-stop de dans.

Restul de noapte

Ieșind din hangar m-am oprit la Booha Mansion ambalate cu o mulțime de dans pe Cedric Gervais techno-ca bate și mai mici Rădăcini etapă, un cort pentru reggae și drum & bass fani. În cele din urmă, m-am dus la Dans Grădină curios să văd dacă aș găsi aceeași atmosferă ca în seara precedentă. Și spre surprinderea mea – am făcut: deși nu am mai auzit de Sonja Moonear ea a fost joc fantastic de muzică și video mapping a fost diferit și trippy (din nou)! După câteva Tatratea 72% fotografii am fost complet absorbit în vibrația până când am simțit cum picioarele mele au fost de gând să mă omoare pe la 4 – e timpul să mergem acasă.

Ziua 3

Am fost determinat să aibă o mai refrigerate Ziua a 3-a când m-am întors la festival m-am dus la Ascunzătoarea Etapă, care a fost de fapt un cort ascuns într-o mică pădure.
Din fericire, nu am fost distras de toate saci de fasole, hamace sau alte zone de lounge pe-acolo. La fel cum am fost în starea de spirit pentru dans, împreună cu prietenul meu, Aperol Spritz, Captain Morgan și echipa lui au apărut.

Subcarpati

Între timp, scena principală a fost în plină expansiune, cu incredibil de TARE muzica de la Subcarpati atragerea, chiar mai multe persoane deja plină zonă. Acesta este un proiect muzical românesc făcut de mai multe stand-alone artiști. Muzica lor combină populare sunete și versuri din cântece tradiționale românești, cu modern, hip-hop, drum & bass, dubstep sau dancehall bate și vizuale vezi la Skrillex sau Prodigy concerte. Asculta una dintre melodiile lor aici:

Alt-J

Imediat după această performanță în plină expansiune a venit în Alt-J. Deși au început mai lent și părea că au de gând să se grăbească, având-le joci imediat după Subcarpati poate nu a fost cea mai buna alegere. Mulțimile au fost într-un dans, plin de energie miscari de cap starea de spirit și de Alt-J e moale, indie-rock, balade nu se potrivesc cu același vibe – sau cel puțin așa am simțit. În orice caz, ei au pus pe un spectacol mare care fanii lor părea să iubesc.

Ascunse electric pietre

Cu alte planuri, am decis să călători în jurul festivalului și a vedea în cazul în care fluxul nevoie de mine. Am fost norocos pentru a vedea Domnii de Fulger de aproape, care a pregătit un electrizant, spectacol impresionant pentru publicul lor. Apoi, m-am gândit la viitor, de băut în timp ce vizionați 2 brațe robotice pregăti cocktail-uri pentru curioși – deși am văzut barmani se miște mai repede decât asta, așa că suntem încă în siguranță!

 

Apoi cineva a venit cu ideea de a verifica afară de Silent Disco etapă. Chiar imi place silent disco și complet uitat despre asta, așa că am fost destul de entuziasmat pentru a merge și a vedea. Am intrat și au fost surprinsi sa vedem ca au fost 3 Dj joc pe 3 canale diferite: minim & deep house, club si muzica funky, drum & bass, dub step si pop-rock. Am fost complet dependent și a dansat ca un nebun, pentru că nu știu cât de mult timp până am devenit o grămadă de obosit zombi care a trebuit să se mute fundurile lor spre stația de autobuz, la 4:30 am. Atât de mult pentru planul meu de a avea o refrigerate 3-a zi @ CE.

Ziua 4

În ultima zi, am fost destul de obosit, ca oricine altcineva – și că e un semn că a fost un festival bun. Au fost o mulțime de oameni împrăștiate pe iarbă lua un pui de somn sau culcat pe tot felul de lucruri arată de parcă ar fi văzut mai bine zile la Electric Castle.
M-am dus să văd Trentemøller pe scenă și nu a ratat. Dar lui Franz Ferdinand Britanic de muzică pop-rock și Deadmau5 progresivă stil nu erau mea tipuri, în ciuda lor ‘plafon’ stare.

Am decis să-și petreacă ceva timp de la J&B Teren unde scăzut BPM deep house muzica a fost perfect pentru persoanele cu nivel scăzut de energie. Așa că a fost aglomerat, dar foarte distractiv. De 3 am putea cu ușurință fi făcut în distribuția de /un Mort Viu/ așa că am decis să-mi 2017 Electric Castle experiență cu asta.

Final impresii si sfaturi

Electric Castle a parcurs un drum lung în ceea ce privește planificarea, facilități, și de protecție de la ploaie, de la prima sa ediție, în 2012. Într-adevăr, nimic nu-mi poate plânge în termeni de organizare a eforturilor. Unii au spus că vedetele nu au fost la fel de impresionant ca și în edițiile precedente, dar am găsit mereu muzica buna/partidele de la CE nu se plâng despre asta. Cap de afis sunt supraevaluate oricum
După ce trece la 3 din 5 ediții, pot spune sincer că Electric Castle este mai mult despre festivalul de experiență și de a simți, mai degrabă decât majore prestațiile artiștilor. Toată lumea este în căutarea de a avea un moment bun și organizatorii au încercat lor cel mai bun pentru a răspunde la cât mai multe mulțimi posibil – și cred că au făcut o treabă fantastică. Am avut atât de distractiv am avut nevoie de o zi întreagă pentru a recupera.

Mi-ar recomanda cu siguranta Electric Castle festival fani, dar, de asemenea, oameni în căutarea de a avea o experiență uimitoare. Și dacă nu ați fost în România – aceasta este șansa perfectă: Cluj-Napoca este un oras tare și o bază excelentă pentru a explora Transilvania. Alte sfaturi:

Electric Castle are loc în iulie, în satul Bonțida, lângă Cluj-Napoca;
early-bird 4-biletele de o zi, merge la vânzare în Octombrie-Noiembrie, începând de la aproximativ 60 de euro, dar nu mai sunt la vânzare 1-2 luni înainte de festival; singură zi bilete au fost disponibile pentru 40€;
oficialul a Electric Castle-ul este foarte util și există, de asemenea, CE app, unde puteți programa artiști și de a primi notificări pe lucruri se întâmplă în timpul festivalului – este o trebuie să aibă!
un buget total pentru 4 zile (cu excepția bilete de avion și cazare) ar trebui să înceapă de la 150-200 de euro, în funcție de cât de mult să mănânce și să bea;
pentru mai multe detalii despre obtinerea acolo, de buget, de siguranță și alte sfaturi check out române Prieten Electric Castle ghid pentru prima dată retrag.